Ismerje meg

cégünk történetét

KOELNER HUNGÁRIA

cégtörténet

1995
1997
1998
2004
2005
2008
2013
2019
napjaink

1995

A Koelner Hungária Kft. gyökerei 1995 januárjáig vezethetők vissza, amikor is a kiváló minőségű DSU húzószegecsek forgalmazásában piaci lehetőséget látók magántőkéből megalapították a RIVKER Kft.-t. Ezzel beindult a rögzítéstechnikai iparág egyik, ha nem a legnagyobb magyarországi sikertörténete.

Már a kezdetek is igazolták a tulajdonosok vízióját, de a több lábon állás filozófiáját szem előtt tartva a húzószegecsek választéka nagyon hamar kiegészült különböző csiszolóanyagokkal, forgácsolástechnikai termékekkel és szerszámokkal, amelyek a mai napig a termékpaletta részét képezik.

1997

A raktárként használt aprócska, budapesti Liget utcai raktár hamarosan kevésnek bizonyult a megnövekedett forgalom kiszolgálásához, így szükséges volt nagyobb raktárba költözni. „Merjünk nagyot álmodni” – ez volt a vezető gondolat, amelyet követve hamarosan megkezdődött egy új raktár felépítése. Ez egy X. kerületben megvásárolt telken valósult meg, ahova 1997-ben költözött át a cég, és immáron saját tulajdonú telephelyen fogadhatta a partnereit.

1998

Az 1998-as év nevezhető az egyik vízválasztónak a cég életében. Ekkor sodorta a sors egy véletlen folytán egymás mellé a Rivker Kft. és a lengyel Koelner S.A. tulajdonosát, majd így vette kezdetét a mai napig tartó szoros, partneri kapcsolat a két cég között. A Koelner S.A. már akkor tapasztalt és ismert európai gyártónak számított a rögzítéstechnika területén, a rögzítőelem palettájával kiegészített termékkínálat egy állandó és intenzív fejlődésnek lett az alapja.

2004

A megnövekedett forgalom és a rögzítéstechnikai elemek raktározási helyigénye viszont ismételten telephelykeresésre késztette a cégvezetést. A társaság az akkori évek infrastrukturális fejlesztésére (M0-s autóút bővítése) alapozva új központ helyéül a Dunaharaszti Ipari Parkot választotta, amely logisztikai szempontból is óriási előrelépésnek számított könnyű megközelíthetősége miatt, mind árufogadás tekintetében, mind pedig a partnerek kiszolgálásában.

2005

Időközben az egyre jobban elmélyülő együttműködés keretében, 2005-ben, a KOELNER S.A. multinacionális vállalatcsoport ajánlatot tett tulajdonrész vásárlására a RIVKER Kft.-ben, amely ajánlat elfogadása további növekedési és fejlődési lehetőségeket nyitott meg a társaság előtt. A cég ettől kezdve jogosult használni a KOELNER nevet. A résztulajdonos érkezésével az addig is erős vállalat előtt a várakozásoktól jóval nagyobb lehetőségek nyíltak meg.

2008

Az alapos tervezés ellenére a 2004-ben átadott raktár ismételten kicsinek bizonyult, ezért 2008-ban egy újabb bővítés vált szükségessé, amellyel több mint 9500 raklapra növekedett a raktárkapacitás.

2013

Ugyanebben az évben a KOELNER Csoport részévé vált a világszintű márkaként ismert RAWLPLUG vállalat, mely a rögzítéstechnika alapköveit tette le világviszonylatban. A kötőelemek beszerzésében új kapukat nyitott meg a 2013-tól már a RAWLPLUG égisze alatt működő, Łańcutban található csavargyár.

2019

A töretlen fejlődés az elmúlt években egy modern, minden tekintetben európai színvonalú raktárbázis megvalósítását körvonalazta, amelyben – a tervek szerint – egy automata raktár fogja segíteni a gyors kiszolgálást. A tervezési fázisban lévő új telephelynek otthont adó telek megvásárlása szintén a Dunaharaszti Ipari Parkban történt.

Célok között kiemelt helyen szerepelt és szerepel jelenleg is, hogy termékpalettánk folyamatos bővítésével minél szélesebb körben álljunk Vevőink rendelkezésére.

napjaink

Fontos feladatunknak tekintjük műszaki innovációk, a legkorszerűbb kötőelemek, technológiák és gépek megismertetését és bevezetését. Szolgáltatásaink felölelik prototípusok kivitelezését, technológiai próbák és vizsgálatok elvégzését, és a tervezők munkájában komoly segítséget nyújtó tervezési kalkulációk készítését.

A kis családias vállalkozás mára egy 70 főnek munkát biztosító, piacot befolyásoló vállalattá fejlődött, amelynek határozott jövőképe büszkeséggel és nyugalommal tölthet el mindenkit, aki részese lehet ennek a nagyívű fejlődésnek.

Letöltések
Lépjen velünk kapcsolatba