Fenntarthatósági

céljaink

“Minden vállalatnak megfontolt és megalapozott döntést kell hoznia a fenntarthatósági stratégiájával kapcsolatban, ami nagy felelősséggel jár. Hogy miért? Mert ezzel ígéretet tesznek, hogy bármilyen irányúak is legyenek törekvéseik, mindig figyelembe veszik az őket körülvevő világot számos különböző szinten. Mert ezzel kijelentést tesznek, hogy nem csupán a saját javukra összpontosítva hozzák meg üzleti döntéseiket, hanem a részvényeseik javára is. Végül, de nem utolsósorban, ez ad nekik önbizalmat a fejlődéshez, nemcsak a jelenben, hanem a jövőt tekintve is.”

Radosław Koelner, vezérigazgató, Rawlplug.

A környezetvédelem nem csupán fogalom vagy tevékenység, hanem elhivatottság a minket körülvevő világ jelenlegi formájának fenntartása iránt. Sajnos, már nem a megelőzés fázisában tartunk, ezért a lehető legkomolyabban kell venni ezt a feladatot – cselekednünk kell, még azelőtt, hogy további visszafordíthatatlan folyamatok indulnának meg, melyek élhetetlenné tennék bolygónkat minden jelenlegi létforma számára. Bár időnk véges, a jövő generációra való tekintettel kötelességünk hosszú távra tervezve óvni környezetünket.

Napjainkban egyre égetőbb problémát jelent a klímaváltozás, ezért úgy hisszük, minden lehetséges eszközt be kell vetnünk, hogy hozzájáruljunk környezetünk fenntarthatóságának megszilárdításához. Egyetlen ember is sokra képes, ha céljai vannak, nem beszélve egy nagyvállalatról – esetünkben kiemelten fontos, hogy megfelelő eltökéltséggel és egy alaposan kidolgozott stratégiával a kezünkben minimalizáljuk a munkafolyamataink során keletkező hulladékot és károsanyag kibocsájtást.  Ez a környezettudatosság az, amit minden alkalmazottunknak próbálunk átadni, arra ösztönözve őket, hogy a vállalaton kívül is vállaljanak felelősséget a környezetért.

Papír, fa és műanyag – raktárunkban nagyrészt ez a három, újrahasznosítható hulladék keletkezik. Ezen hulladékokat 15 éve gyűjtjük szelektíven. Esetünkben papírhulladék alatt leginkább a kartondobozokat értjük. A kartondobozoknak nálunk kétféle sorsa van: az ép dobozokat újra felhasználjuk a csomagolói területen, a selejteket pedig egy papírprésgépbe gyűjtjük, amit havonta szállítanak el az újra hasznosító üzembe. Műanyag hulladék tekintetében különválasztjuk a csomagolófóliát a és a PET palackokat. Szelektív hulladékgyűjtés alkalmazzuk az irodáinkban elkülönítve az újrahasznosítható hulladékot a kommunális hulladékból, ezzel biztatva a mindenkit a tudatos környezetvédelemre.

Épületünkben kizárólag LED izzókat használunk. Míg egy hagyományos izzó 1-2 ezer órás élettartammal bír, az ezt kiváltó LED izzó akár 25 000 órán át funkcionál, ezzel közel 70%-kal csökkentve az áramfelhasználást.

Fenntartunk továbbá egy biciklitárolót azon dolgozóink támogatására, akik ezt a környezetkímélő közlekedésieszközt választják napi munkába járásra.
Az elkövetkezendő években egy új és a meglévőnél nagyobb raktár kialakítását tűztük ki célul, ahol tervbe vettük a napenergia és a földenergia felhasználását és elkötelezettek vagyunk annak megvalósításában.

Letöltések
Lépjen velünk kapcsolatba